Over Buiten Kader

Filmwerkplaats Buiten Kader Groningen is een in de PuddingStudio (Viaductstraat 3-7, Groningen) gevestigde nieuwe vereniging voor filmmakers uit de stad Groningen en omgeving die samen “ter lering ende vermaeck” over filmmaken leren en films maken. In deze filmvereniging kunnen professionele filmmakers, enthousiaste beginnelingen en alles wat daar tussen zit, elkaar wekelijks ontmoeten en daarnaast lezingen en verschillende soorten workshops volgen.

Op maandagavond vindt wekelijks om 20:15 een ledenbijeenkomst plaats. Leden mogen introducés meenemen voor één avond om zich te oriënteren voor een eventueel lidmaatschap of vriendschap van de vereniging. Om 22:00 vindt een voor een ieder toegankelijk (van tevoren even contact opnemen als je langs wil komen) filmcafé plaats waar filmmakers elkaar ontmoeten en over film(projecten) wordt gepraat.

Educatie en het faciliteren en realiseren van filmproducties staan centraal bij Filmwerkplaats Buiten Kader. De vereniging maakt korte fictiefilms, realiseert grote samenwerkingsprojecten en doet kleine filmprojecten en opdrachtfilmprojecten: meer hierover op de projecten-pagina.

Ook is Buiten Kader interessant vanwege haar facilitaire functie. Als lid kun je gebruik maken van basis-apparatuur die je nodig hebt om films te maken. Afgelopen jaren heeft een deel van onze leden een aantal zelfbouwprojecten uitgevoerd, zo is er onder meer gebouwd aan een crane, dolly’s en depth of field adapters.